Nadat de hele dansschool zaterdag 12 april een prachtige voorstelling “The Sound of Movies”in de Nobelaer Etten-Leur op de planken heeft gezet, mochten zondag de drie wedstrijdteams naar Winterswijk voor de 1e voorronde voor het NK Streetdance en demodance.

In een uitverkochte zaal heeft het publiek zaterdagmiddag en –avond genoten van “The Sound of Movies”, een show van hoog niveau. Op prachtige soundtracks van films zoals The Pirates of the Caribbean, Batman en the Last Samurai hebben de docenten mooie choreografieën in elkaar weten te zetten. ’s Middags mochten ook de allerkleinsten hun danskunsten vertonen en , verkleed als sprookjesfiguren , lieten zij zich van hun beste kant zien en was het geheel  vertederend om naar te kijken. Van recreatie- tot demogroep, alles zag er even mooi uit, zowel kleding als uitvoering. Alle groepen streetdance, modern, klassiek, hiphop, zorgden voor een afwisselende professionele show.

Zondagmorgen vertrok de bus naar Winterswijk met de drie wedstrijdgroepen Freezz, Untouchable en Diamond Danceforce voor hun eerste voorrondewedstrijd demo- en streetdance. Ondanks de vermoeidheid van de vorige dag zijn ze toch met 2 bekers terug naar Breda gekomen.

De dames waren het meest succesvol bij de categorie demodance, een eerste en tweede plaats was het resultaat. ’s Middags moest de streetdance nog afgewerkt worden, maar toen was het bekende putje redelijk leeg. De 18+groep is met de demodance “Batman” knap2e geworden, met de streetdance werd het een 5e plaats. Het team Untouchable (14-17 jaar) is zelfs 1e geworden met hun erg goed uitgevoerde demodans “Rocky”, met de streetdance werden zij 5e. De jongste groep werd met hun showdance “Kill Bill” 3e en met hun streetdance ook 5e. “Een aantal regels is bij de streetdance tussentijds veranderd en nu de voorstelling achter de rug is kan er voor 1 juni, de volgende voorronde, nog een en ander aangepast  en verbeterd worden”, aldus Nicole.

Foto’s bestellen van de voorstelling
Middagvoorstelling http://www.danceplaza.com/index.tpl?style=foto&action=overview&gallery=Rob_Ronda
Avondvoorstelling http://koningfoto.com/