01 Jul 2017
July 1, 2017

Zilver en brons N.K. Street-/showdance

Breda/Rotterdam – In het zeer warme maar drukbezocht sportpaleis Ahoy Rotterdam hebben de dames jeugd en junior brons en zilver behaald bij de categorie showdance.

In Rotterdam Ahoy zijn in het weekend van 17/18 juni weer de jaarlijks terugkerende Nederlandse Kampioenschappen afgewerkt van alle disciplines binnen de KNGU, o.a. turnen, acrogym, dans.

De jongste groep, X-plosion was als eerste geplaatst met hun showdance ‘The Pirates of the Caribbean’. Een showdance vraagt om een aantal dansstijlen, acrobatiek en vloeiende wisselingen in de opstelling. Waarschijnlijk hebben de zenuwtjes de dametjes parten gespeeld want hun start was wat gehaast waardoor het even niet strak genoeg overkwam; helaas is dit door de jury zwaar aangerekend en moesten de meiden “genoegen” nemen met een 3e plaats. Aanvankelijk wat teleurgesteld maar toch een van de mooiste showdansen van de dag.

De junioren Divine dansten zich met hun showdance ‘Rocky’ naar een fraaie 2e plaats. Ook zij waren als eerste geplaatst en dus aanvankelijk ook wat teleurgesteld. Zij lieten weer een mooie, strakke, vlotte dans zien, maar deze dag besliste ook hier de jury anders. ’s Middags namen zij ook nog deel aan de streetdance. De temperatuur was buiten, en ook binnen, inmiddels hoog opgelopen. De junioren hebben een goede dans laten zien en deden weinig onder voor de prijswinnaars. De cijfers lagen namelijk enorm dicht bij elkaar. Zij belandden uiteindelijk op een 6e plaats.

De 18+ groep liet ook een zeer goed uitgevoerde showdance “Jungle” zien, met daarin alle vereiste onderdelen. De dames van Untouchable vielen helaas net buiten de prijzen. Ook zij mochten ’s middags nog aantreden met hun streetdance. De verschillen waren klein en zij eindigden net als vorige wedstrijd  op de 6e plaats.

Hoewel de Nederlandse titel op een haar na werd gemist mochten de dames toch blij zijn met de behaalde resultaten. Het seizoen is nog niet helemaal voorbij, maar de voorbereidingen voor het volgend seizoen zijn al weer in volle gang, o.a. voor wedstrijden en optredens bij de KAM op 24 september (Chassé Theater Breda), Prinsenbeek en de eigen show van Dansstudio Nicole van Twist half juni 2018. Voor foto’s en meer info zie www.dsnvt.nl.